A férfiak vizsgálatának módszerei

A FÉRFIAK VIZSGÁLATÁNAK MÓDSZEREI

Egyes férfiaknál a helytelen életmód miatt romlik a spermiumok minősége. Előfordulhat, hogy ezek nem érik el a petesejtet, vagy csak korlátozottan képesek behatolni a petesejtbe és megtermékenyíteni azt. A férfi termékenység tehát elsősorban a spermiumok minőségétől, számától és mozgásától függ.

Azonban más tényezők is csökkenthetik a férfiak termékenységét, mint például a genetikai teher, az immunreakciók, a hormontermelés károsodása, a csatornák elzáródása, az ejakuláció képtelensége, a férfi reproduktív traktus gyulladásos betegségei stb.

Egyes esetekben előfordulhat, hogy az okot egyáltalán nem lehet felismerni. Az alapot a spermatogram-vizsgálat képezi. Ez az ejakulátum maszturbációval történő összegyűjtéséből áll, amely előtt ajánlott három napos szexuális absztinencia betartása. Az ejakulátumot megvizsgálják a spermiumok jelenlétének szempontjából – főként a számukat, mozgásukat és morfológiai szerkezetüket értékelik.

A SPERMATOGRAM EREDMÉNYE ALAPJÁN ORVOSA A LEGMEGFELELŐBB ASSZISZTÁLT REPRODUKCIÓS MÓDSZERT FOGJA JAVASOLNI.

KIBŐVÍTETT DIAGNOSZTIKAI MÓDSZEREK A FÉRFI VIZSGÁLATÁBAN:

Spermatogram vizsgálat.

Az ondó tenyésztéses vizsgálata.

Andrológiai vizsgálat.

A spermiumok DNS-fragmentációja.

Immunológiai vizsgálat.

Genetikai vizsgálat (a vizsgálatot 45 év feletti férfiaknál, az ejakulátumban lévő spermiumok hiányában és a partner ismétlődő spontán vetélései vagy örökletes rendellenességek kockázata esetén kell elvégezni).

Hormonális vizsgálat (a vizsgálatot adott esetekben alacsony spermaminőségű férfiaknál végzik, FSH, LH és tesztoszteron szinteket vizsgálnak, amelyek a spermiumtermelés hormonális hátteréről tájékoztatnak).

Tippünk:

Olvassa el, miért választják a nők a petesejt-adományozást. Olvassa el az egyik donorral készült interjúnkat

Űrlap

Kérjen szakértőt