MACS – Magnetic-Activated Cell Sorting

A MACS (magnetic-activated cell sorting, azaz: mágnesesen aktivált sejtválogatás) a spermiumválogatás fejlett módszere.

A spermium genetikai integritása elengedhetetlen a normális embrionális fejlődéshez.

A spermiummagban lévő nagyfokú DNS-fragmentáció hátrányosan befolyásolhatja az embrionális osztódást és az azt követő fejlődést, ami a blasztociszta stádiumban megállt fejlődéshez vagy korai vetéléshez vezethet.

A spermiumok DNS-ének károsodása, amelyet a fragmentáció és az azt követő apoptózis (sejthalál) jelent, olyan férfi meddőséget okozhat, amelyet a standard módszerek, például a spermiumkoncentráció, a morfológiai vizsgálat vagy a motilitási tesztek nem képesek kimutatni.

A spermiumok DNS-károsodásának fő oka az oxidatív stressz, amely általában az életkor növekedésével és/vagy gyulladásos betegségekkel, dohányzással, kábítószer-fogyasztással, környezetszennyezéssel és a herék hőmérsékletének emelkedésével fokozódik.

A MACS® ART Annexin V rendszert úgy tervezték, hogy szelektíven eltávolítsa ezeket a hibás, bár morfológiailag megkülönböztethetetlen sejteket a beteg mintájából.A folyamat a sérült spermiumok mágneses jelölésével kezdődik, amelyek ezután egy elválasztó oszlopon haladnak át, ahol szelektíven befogják őket. Az ép élő spermiumokat, amelyek nem mutatják a DNS-fragmentáció jeleit, átvezetik az oszlopon, és további felhasználásra (ISCI vagy kriokonzerválás) összegyűjtik.

A megtermékenyítésre előkészített spermiumok közvetlen kinyerése kulcsfontosságú előny a hagyományos DNS-fragmentációs vizsgálatokkal szemben, amelyek során a páciens csak a sérült sejtek százalékos arányáról kap nem praktikus információt.

Űrlap

Kérjen szakértőt