ERA-teszt

Az ERA-teszt (endometrial receptivity array) a méhnyálkahártya (endometrium) állapotát vizsgáló molekuláris diagnosztikai teszt.

A fogékonyság az az állapot, amikor a méhnyálkahártya készen áll az embrió beültetésére (beágyazódására).

A méhnyálkahártyát általában ultrahanggal vizsgálják, de ez csak a magasságát és szerkezetét mutatja meg. Az ERA-teszt lehetőséget nyújt a nyálkahártya értékelésére, ezáltal pedig növeli a sikeres teherbeesés valószínűségét.

Az

ERA-teszt molekuláris szinten határozza meg az endometrium receptivitásában szerepet játszó 238 gén expressziós szintjét. Az orvos így meg tudja állapítani, hogy a méhnyálkahártya megfelelően fogékony-e az adott napon az embrióátültetéshez, vagy késik az úgynevezett „beültetési ablak”.

Az ERA-tesztet optimális esetben az azt a ciklust megelőző ciklusban végzik el, amelyben az embrióátültetést tervezik. Az orvos a vizsgálathoz szükséges szövetet a méhnyálkahártya biopsziájával nyeri. Az eredményeknek köszönhetően minden egyes ügyfél számára egyedileg tudjuk meghatározni a megfelelő embrióátültetés időpontját.

Az ERA-teszt nagyon érzékeny, és jó becslést ad arról, hogy a nyálkahártya mikor áll készen az embrió befogadására. Ezért alkalmas az ismételten sikertelen embrióátültetésben szenvedő nők számára.

Űrlap

Kérjen szakértőt