Adományozott embriók

Az adományozott embriókat olyan pároknak kínáljuk, akiknek már nincs lehetőségük saját csírasejtjeik (petesejtek vagy spermiumok) felhasználására a mesterséges megtermékenyítéshez.

Az adományozott embriókat a donor petesejtjének és a donor spermiumának egyesítésével hozzák létre.

A donor petesejtjeit begyűjtik és a spermadonor termékenyíti meg. Az adományozott embriókat a donor petesejtjének és a donor spermiumának egyesítésével hozzák létre.A tenyésztés után a kiváló minőségű embriókat lefagyasztják. E program előnye az időbeli rugalmasság, mivel az embriókat az átültetés napján fel lehet olvasztani.

Az adományozott embriók kizárólag fiatal, termékeny donoroktól származnak, nem pedig olyan betegektől, akik már nem használják fel embrióikat.  Az embriókat a pár kezelésének részeként adományozott petesejtekből és adományozott spermiumokból készítik el.

Mindkét donor kiválasztásakor mindig arra törekszünk, hogy ne csak az Ön és partnere külső jellemzőihez (magasság, szem- és hajszín), hanem az Ön és partnere számára fontos jellemvonásokhoz és érdeklődési körökhöz is a lehető legközelebb álljunk.

Átfogó donor-adatbázisunknak köszönhetően képesek vagyunk megtalálni a legmegfelelőbb donort, aki a lehető legjobban illeszkedik a donor és a kezelendő pár külső tulajdonságaihoz és jellemvonásaihoz. 

Petesejtdonor és spermadonor

A petesejtdonorok 18 és 34 év közötti fiatal nők. A spermadonorok 18 és 35 év közötti férfiak.

A donorokat pszichológiai, genetikai, hormonális és fertőző betegségekre, köztük a HIV-re is teszteljük.

A donorprogramba bevont nők és férfiak igényes teszteken és vizsgálatokon estek át: pszichológiai interjú, klinikai vizsgálat, szexuális úton terjedő betegségek (HIV, HBSAG, CMV, SYPHILIS, CHLAMYDIA), hormonális profil, vércsoport és Rh-faktor, genetikai vizsgálat (kariotípus, mutációk jelenléte a cisztás fibrózis génben, gerincvelői izomsorvadás, connexin 26 – veleszületett süketség). A donoron ultrahangvizsgálatot is végeznek.

Az adományozott embriókkal végzett kezelés során kizárólag a 2004/23/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvvel, a 296/2008. sz. törvénnyel és a 422/2008. sz. rendelettel összhangban tesztelt donorok petesejtjeit és spermiumait használják fel.

Űrlap

Kérjen szakértőt