PGD / PGS

A PGD – PREIMPLANTÁCIÓS GENETIKAI DIAGNOSZTIKA egy modern módszer, amely az asszisztált reprodukciót és a klinikai genetikát ötvözi.

A PGS – PREIMPLANTÁCIÓS GENETIKAI SZŰRÉS a kromoszóma-rendellenességek kizárására és a normális kromoszómaszámmal rendelkező embriók kiválasztására szolgál.

PGD

A preimplantációs genetikai diagnosztika olyan modern módszer, amely az asszisztált reprodukciót és a klinikai genetikát ötvözi. A genetikai vizsgálat kizárhatja a súlyos genetikai rendellenességgel érintett embriók átültetését. A genetikai rendellenességek közé tartozhatnak kromoszóma-rendellenességek (transzlokációk, aneuploidia, egyéb strukturális kromoszóma-átrendeződések) vagy egygénes rendellenességek (monogénes betegségek). Ez az egyedülálló módszer lehetővé teszi a specifikus genetikai teher nélküli embriók kiválasztását.

PGS

A preimplantációs genetikai szűrést a kromoszóma-rendellenességek kizárására és a normális kromoszómaszámú embriók kiválasztására használják. A mikrochip-technológia segítségével a genetikus egyszerre tudja megvizsgálni az összes kromoszómát, így megbízhatóan megelőzhető az örökletes betegséggel vagy veleszületett fejlődési rendellenességgel született gyermek születése.

Klinikánk kizárólag a legújabb genetikai vizsgálati módszereket alkalmazza az embriók vizsgálatához, mint például az Array CGH és a Karyomapping.

A PGD/PGS indikációi

Űrlap

Kérjen szakértőt

Kedves páciensek és érdeklődők!

Nemzeti ünnep miatt klinikánk 2024. július 5-én zárva tart. 2024. július 8-án hétfőn ismét szeretettel várjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük.