Akupunktúra

Mesterséges megtermékenyítésre készül? A szervezete nem képes minőségi petesejteket termelni az IVF-kezelés során? Nincs elég petesejtje? Adományozott petesejtekkel történő kezelésre készül?  Többször előfordul, hogy az embriók nem tudnak beágyazódni az átültetés után?

Ha legalább egy kérdésre igennel válaszolt, akkor a ReproGenesis Klinika támogatást nyújt a tényleges IVF-kezelés előtt, ill. az embrió méhbe történő beültetése előtt. A hagyományos kínai orvoslás, az AKUPUNKTÚRA segítségével a meddőségi kezelésre szakosodott szakértők segítségével nagyobb fogantatási sikert érhet el, ha kombináljuk a hagyományos kínai orvoslást az IVF-kezeléssel.

A klasszikus és a hagyományos keleti orvoslás összekapcsolása

A klasszikus és a hagyományos keleti orvoslás összekapcsolása egyre keresettebb kombináció, amely elősegíti a jobb kezelési eredményeket. Ez az asszisztált reprodukció területén is igaz. Számos szakmai tanulmány kimutatta már, hogy a leghatékonyabb meddőségi kezelés a nyugati orvosi gyakorlatok és az akupunktúra kombinációja.

Az akupunktúra a kínai orvoslásból ismert módszer. Nincs mellékhatása. Jól kombinálható a nyugati orvoslással, és nagyon jól tolerálható. Mint az egyik legrégebbi gyógymódot, évezredek óta alkalmazzák. Ismeretes, hogy már a Kr. u. 7. században is alkalmazták, különösen a meddőség bizonyos tüneteire.

Szakértői vizsgálatok kimutatták, hogy az akupunktúra alkalmazása növeli a teherbeesés valószínűségét, illetve pozitívan befolyásolhatja azt. Például hét tanulmány összevont elemzése vizsgálta az akupunktúra hatékonyságát 1366, IVF-en átesett nő részvételével. Az akupunktúrán átesett nőknél a többiekhez képest lényegesen magasabb, 65%-os volt a teherbeesés sikerességének aránya.

Az akupunktúra hatása

Az akupunktúra segíthet abban, hogy a méhnyak könnyebben megnyíljon, így az embriók könnyebben bejuthatnak a méhbe. Segít a páciens megnyugtatásában, ellazításában és megnyugtatásában is, így a méh „ellazul”.

Az akupunktúra segít csökkenteni a görcsök és a méhösszehúzódások kockázatát, ami az embrió(k) beágyazódásának elősegítéséhez vezet.  A méhösszehúzódások vérzést és azt követő vetélést okozhatnak – az akupunktúra segít csökkenteni ezt a kockázatot.

A Hagyományos Kínai Orvosi kezelést akár 3-4 hónappal a tervezett petesejt-eltávolítás előtt is ajánlott elkezdeni.

A felkészülési időszak alatt néhány párnak sikerül természetes úton teherbe esnie, vagy az első IVF-kezelés során sokkal nagyobb eséllyel.Az akupunktúra javítja a petesejtek minőségét, és jelentősen csökkenti az IVF kudarcának kockázatát.  Javítja a méh és a petefészkek vérellátását.

A férfiak esetében a kínai orvoslással történő előkészítés csökkenti a spermiumok deformitását, növeli a spermiumok mennyiségét és vitalitását.

Az akupunktúra és a hagyományos kínai orvoslás egyéb módszerei segítségével a női testet fel lehet készíteni egy jövőbeli terhességre. Ez elsősorban a Oi energia és a vér felhalmozásából áll. A női test egy összetett egész, ahol nagyon gyakran a méh az a hely, ahol megakad az energiaáramlás, illetve ahol hideg van és nedvesség. A méhet ezért fontos felmelegíteni és biztosítani benne az energia szabad áramlását. Arra van szükség, hogy a méh jól fel legyen készítve és hogy a baba kezdődő életének kellemes környezetévé váljon.

Fájdalmas az akupunktúra?

Az akupunkúrás kezelés abból áll, hogy a páciens testébe vékony tűket szúrnak az akupunktúrás pontok helyén. Az akupunktúrának nincsenek mellékhatásai és a szervezet nagyon jól tolerálja. Nem okoz különüsebb fájdalmat vagy kellemetlen érzést. A kezelés során használt tűk nagyon vékonyak, amelyek általában csak a test felszíni szerkezetét érintik. A páciens a tűszúrás helyén érezhet melegséget, enyhe bizsergést vagy gyenge nyomást, de ez mind kívánatos jelenség és azt jelzi, hogy a kezelésnek köszönhetően valami zajlik.

A modern reprodukciós orvostudomány és a hagyományos kínai orvoslás terápiás eljárásainak kölcsönhatása, az összes egyéni tényező tiszteletben tartása mellett, növeli a sikeres terhesség és az egészséges gyermek születésének esélyét.

A hagyományos kínai orvoslás segítségével kellően táplálni lehet a petesejteket, illetve növekedésre lehet bírni a méh nyálkahártyáját. A hölgypácienst motiválja, hogy eleget aludjon és pihenjen, egészségesen étkezzen. Az az ideális, ha a beültetés után a nő szeretettel fordul önmagához, gondoskodik magáról, nyugodt napirendhez tartja magát, kerüli a stresszt, a fizikai megherhelést, és a lét könnyedségét éli meg.

Az akupunkúrát klinikánkon a hagyományos kínai orvoslás szakértői végzik.

Hétfő: 10.00 – 11.30
Kedd: 10.00 – 11.30, 14.30 – 15.30
Szerda: 10.00 – 11.30
Csütörtök: 9.30

Űrlap

Kérjen szakértőt