MESA / TESE

Ezeket a módszereket akkor ajánlják a kezelt párnak, ha a férfi ejakulátuma nem tartalmaz spermiumot.

Esetleg, ha nagyon kis számban vannak jelen a spermiumok, vagy rendellenes a morfológiai felépítésük, vagy ha az ejakulátumban csak a spermiumok fejlődési formái vannak jelen.

MESA

Microsurgical Epididymal Sperm Aspiration

Egy tű segítségével a mellékhere folyadékát, amely érett spermiumokat tartalmazhat, általános érzéstelenítésben kivonják a férfiből. A laboratóriumi mikroszkópos vizsgálat után a spermiumok jelenlétét észlelik. Ha a mintában nincs spermium, a TESE-módszert kezdik alkalmazni.

TESE

Testicular Sperm Extraction

A spermiumok közvetlenül a férfi heréinek szövetéből történő kivonásáról van szó. A begyűjtött szövetet a laboratóriumban dolgozzák fel, és mikroszkóp alatt ellenőrzik a spermiumok jelenlétét.

Az így nyert spermiumokat az andrológiai laboratóriumban speciális módszerekkel feldolgozzák és előkészítik az ICSI módszerhez (a kiválasztott spermiumok befecskendezéséhez a nő, a partner petesejtjébe). Ha a spermiumok száma elegendő, a megmaradt spermiumok lefagyaszthatók az esetleges további felhasználás céljából. Az így nyert spermiumok lefagyasztása előnyös a partner számára, akinek többé nem kell ismételten átesnie ezen a sebészeti beavatkozáson.

A MESA/TESE indikációi

Űrlap

Kérjen szakértőt