Kriokonzerválás

A kriokonzerválás a csírasejtek lefagyasztását és ezt követő tartósítását jelenti.

Kriokonzerválás

A kriokonzerválás a többlet minőségi embriók későbbi felhasználásra történő lefagyasztásának gyűjtőneve. Az így lefagyasztott embriókat fel lehet olvasztani, majd a méhbe be lehet ültetni – azaz krioembrió-transzfert végezni.

Az így lefagyasztott embriók akár több évtizeden át is tárolhatók.

A vitrifikáció egy modern kriokonzerválási technika, amelyet jelenleg a jobb munkahelyeken alkalmaznak. A korábban alkalmazott lassú fagyasztással ellentétben, ahol a cél a jégkristályok kialakulásának ellenőrzése volt, hogy azok a lehető legkevesebb kárt okozzák a sejtekben, a vitrifikáció során egyáltalán nem keletkeznek jégkristályok.

A felolvasztás után a sejtek kiváló állapotban vannak, az eredmények pedig többszörösen jobbak, mint a régi módszerrel.

Embriók kriokonzerválása

Ha a kezelési ciklus nagyobb számú, jó minőségű embriót eredményez, lehetőség van a kriokonzerválás általi tartós megőrzésükre is. A rendelkezésre álló legmodernebb módszer, az úgynevezett vitrifikáció alkalmazása biztosítja az embriók biztonságos túlélését és több évtizedes megőrzését.Az embriókat kriobankba helyezik és -196 °C-on tartják.

A kezelt pár számára a fő előny a további embrióátültetés lehetősége anélkül, hogy a petefészkek újabb hormonális stimulációjára lenne szükség.

Az embriók krioprezerválásához hasonlóan az ivarsejtek is sikeresen lefagyaszthatók vitrifikációval.

Petesejtek kriokonzerválása

A petesejtek kriokonzerválása különösen alkalmas sejtadományozás céljából, onkológiai kezelés előtt, későbbi felhasználás céljából, vagy ha fennáll a csírasejtek minőségének vagy számának csökkenési kockázata.

Spermiumok kriokonzerválása

A spermiumok kriokonzerválása különösen alkalmas sejtadományozás céljából, onkológiai kezelés előtt, későbbi felhasználás céljából, vagy ha fennáll a csírasejtek minőségének vagy számának csökkenési kockázata.

Űrlap

Kérjen szakértőt