Adományozott spermiumok

A ReproGenesis klinika donorprogramot is kínál azon párok számára, akiknek meddőségi kezelésük részeként donor spermára van szükségük.

Spermadonoráció

A spermadonoráció olyan párok számára jelent megoldást a meddőség kezelésére, akik nem tudnak saját spermájukból gyermeket nemzeni a nem megfelelő minőség, genetikai terhelés, onkológiai kezelés, veleszületett vagy szerzett spermiumképződési rendellenességek miatt.

Átfogó donor-adatbázisunknak köszönhetően azonnal megtaláljuk a legmegfelelőbb donort.  Mindig arra törekszünk, hogy a külső jegyek, valamint a donor és a kezelt pár jellemvonásai és érdeklődési köre a lehető legjobban egyezzenek.

Átfogó donor-adatbázisunk lehetővé teszi számunkra, hogy azonnal megtaláljuk az Ön számára legmegfelelőbb donort.

Spermadonorok

A megfelelő donor kiválasztásakor mindig arra törekszünk, hogy a lehető legközelebb álljunk a kezelt pár férfi partnerének típusához. Nemcsak a magasságot, a szem- és hajszínt, a vércsoportot és az Rh-faktort nézzük, hanem azokat az érdeklődési köröket is, amelyek fontosak lehetnek az Ön számára.

A spermadonorok 18 és 35 év közötti férfiak.

A donorprogramba bevont férfiak igényes teszteken és vizsgálatokon estek át: pszichológiai interjú, klinikai vizsgálat, nemi úton terjedő betegségek (HIV, HBSAG, HCV, SYPHILIS, CHLAMYDIA), vércsoport és Rh-faktor, genetikai vizsgálat (kariotípus, mutációk jelenléte a cisztás fibrózis génben, gerincvelői izomsorvadás, connexin 26 – veleszületett süketség).

A spermadonoráció a Cseh Köztársaságban a törvényből eredően anonim.

Csak a 2004/23/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek, a Törvénytár 296/2008 sz. törvényének és a 422/2008 sz. rendeletnek megfelelően vizsgált donorok spermiumait használják fel az adományozott csírasejtekkel történő kezelés során.

Űrlap

Kérjen szakértőt