A meddőség okai

Nem minden pár elég szerencsés ahhoz, hogy gyermekük természetes úton foganjon meg. \n Meddőségről akkor beszélhetünk, ha egy év rendszeres, védekezés nélküli szexuális együttlét után sem következik be terhesség. Ezt követően célszerű felkeresni egy reprodukciós orvostudományi klinika szakemberét, és kideríteni a meddőség okát. Előfordulhat, hogy csak enyhe rendellenességről van szó, amely életmódváltással vagy gyógyszeres kezeléssel korrigálható. \n A legtöbb pár esetében azonban az ok összetettebb, és egyénileg kell kezelni. \n

Évről évre nő azoknak a pároknak a száma, akiknek gondot okoz a teherbeesés.

A termékenységi rendellenességgel küzdő párok asszisztált reprodukciós technikákkal végzett termékenységi kezelésen vesznek részt. A statisztikák szerint nálunk minden tizedik gyermek így születik.

Egyes pároknál a meddőség csak egy tényezőhöz kapcsolódik (csökkent spermiumszám, a petevezetékek elzáródása), másoknál a problémák kombinálódnak. A párok mintegy 10%-ánál a meddőség oka a legmodernebb diagnosztikai eljárások ellenére sem azonosítható egyértelműen.

A modern orvostudomány napjainkban számos asszisztált reprodukciós technikát kínál, hogy segítsen a termékenységi problémákkal küzdő pároknak valóra váltani álmukat a teljes családról.

A meddőség a nőket és a férfiakat egyaránt érinti

A meddőség okai részben ismeretlenek és bizonyíthatatlanok lehetnek. A meddőség mindenesetre nagyon komoly probléma a legtöbb pár számára.

A női meddőség okai

A női meddőséget leggyakrabban a következők okozzák:

A férfi meddőség okai

A férfi meddőséget leggyakrabban a következők okozzák:

Tippünk:

A pár pszichológiai támogatása a kezelőorvos és különösen a család és a közeli barátok részéről szintén nagyon fontos. Bizonyos esetekben jó megoldás lehet pszichológus segítségét kérni. A pszichológiai jóllét ugyanis elengedhetetlen a kezelés sikeréhez.

Űrlap

Kérjen szakértőt

Kedves páciensek és érdeklődők!

Nemzeti ünnep miatt klinikánk 2024. július 5-én zárva tart. 2024. július 8-án hétfőn ismét szeretettel várjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük.