Asszisztált hatching

Az asszisztált hatching egy egyszerű és teljesen biztonságos módszer az embrió védőburkának, a zona pellucidának a feltörésére.

Ez a technika segíti az embriónak a zona pellucidából való kilépését, ami megkönnyíti a beültetést és az azt követő további fejlődést.

Klinikánk a legbiztonságosabb technikát alkalmazza a dinamikus lézerrel történő asszisztált keltetésre (hatching-re).

A fejlődés első napjaiban az embriót egy védőréteg (zona pellucida) veszi körül. A megtermékenyítést követő ötödik-hatodik napon kezdődik az embrió nidációjának (beágyazódásának) folyamata, amikor az embrió elhagyja védőburkát, a zona pellucida eltűnik, és az embrió sejtjei közvetlen kapcsolatba kerülnek a méhnyálkahártya sejtjeivel, ami egyben az embrió további növekedését megakadályozó mechanikai gát eltávolítását is jelenti.

Az ismétlődő implantációs kudarcok problémáit okozhatja az embrió képtelensége arra, hogy „elhagyja” a védőburkát, vagy magának a védőrétegnek a megváltozása.Az ilyen esetekben asszisztált keltetést (hatching) végzünk. Ennél a technikánál közvetlenül az átültetés előtt lézerrel vagy egy speciális tűvel megbontjuk az embrió kemény héját, ami megkönnyíti a méhfalhoz való rögzülését.

Űrlap

Kérjen szakértőt