Női vizsgálati módszerek

Női vizsgálati módszerek

Egy nő termékenységi zavarát számos tényező okozhatja, például endometriózis, genetikai rendellenesség, gyulladás miatti összenövések a petevezetékekben, vagy olyan immunválasz, amelynek során a nő szervezete ellenanyagokat termel partnere spermája ellen. Ráadásul 35 éves kortól jelentősen csökken a tojástermelés, 40 éves kor után pedig a nő teherbeesési képessége nagyon korlátozott. Ez az életkorral összefüggő érési rendellenesség a női meddőség egyik leggyakoribb oka. A vizsgálat során kiderítjük meddőségének okát és javaslatot teszünk a legmegfelelőbb kezelési eljárásra.

KIS PÁN ULTRAHANGOS VIZSGÁLAT

Ez az alapvizsgálat megállapítja a petevezetékek átjárhatóságát vagy elzáródását, és megmutatja a méhüreg alakját. Ez a méh és a petefészkek ultrahangvizsgálata a menstruációs ciklus fázisának figyelembevételével és az azt követő tapintásos nőgyógyászati ​​vizsgálat. A vizsgálat felméri a méh méretét és alakját, az izomcsomók (mióma) jelenlétét, a méhnyálkahártya magasságát és minőségét. A petefészek állapotát, a tüszők növekedését és a ciszták vagy az endometriózis jelenlétét is mutatja.

HORMONSZINT VIZSGÁLAT

Ez a teszt információt nyújt a petefészkek állapotáról és érett peteképzési képességéről, valamint lehetséges válaszokat ad a stimuláns gyógyszerekre. Ez a vérvizsgálat a menstruáció 1.-3. napján. Megvizsgálják a follikulus-stimuláló hormon (FSH) és a luteinizáló hormon (LH) szintjét. Lehetőség van az anti-Mülleri hormon (AMH) szintjének meghatározására is, amely a tojás ellátásáról tájékoztat. A hormonális vizsgálat standard része a prolaktin (PRL) és a pajzsmirigyhormon / TSH, fT4 / szint meghatározása is.

GENETIKAI VIZSGÁLAT

Ez egy kromoszóma teszt, amely információt ad a partnerek genetikai felépítéséről. A kariotípus (kromoszómák számának) meghatározását nőknél ismételt vetélés vagy ismételt IVF-kezelés sikertelensége esetén végezzük. Olyan pároknál is célszerű vizsgálatokat végezni, ahol az embriók nem fejlődnek normálisan.

IMMUNOLÓGIAI VIZSGÁLAT

Az immunológiai vizsgálat kimutatja a spermiumok, petesejtek és embriók elleni antitestek és antifoszfolipid antitestek jelenlétét. Az immunológiai vizsgálat fontos azoknak a pároknak, akiknél a többszörösen jó minőségű embriótranszplantáción átesett betegnél a kezelés a nagyon jó körülmények ellenére még mindig sikertelen. A páciensnek az IUI-kezelés ismételt sikertelensége esetén is el kell végeznie a vizsgálatot, amikor a partner ismételt spermiogram vizsgálata teljesen normális. A sperma, a trofoblaszt (placenta) és az embrióburok (zona pellucida) elleni antitesteket tesztelik. Jelzett esetekben celluláris immunitás (NK-sejtek) tesztet végeznek.
Űrlap

Kérjen szakértőt

Jsme soukromá brněnská klinika reprodukční medicíny a do našeho týmu hledáme kolegyni na pozici IVF koordinátorky pro maďarsky hovořící klienty.

Náplň práce

Požadavky

Nabízíme

V případě zájmu nám zašlete svůj životopis na info@reprogenesis.cz

Zasláním svého CV souhlasíte s tím, aby Vámi poskytnuté osobní údaje byly zpracovány a použity v souladu s obecným nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně osobních údajů („GDPR“) pro účely personalistiky společnosti ReproGenesis a. s.., a to na dobu neurčitou (tj. do odvolání).