MESA / TESE

Ezek a módszerek akkor javasoltak a kezelt párnak, ha a férfi magömlés nem tartalmaz spermiumot. Az igen csekély számban jelenlévő, kóros morfológiai felépítést mutató spermiumok esetében, ha csak a spermiumok fejlődési formái fordulnak elő az ejakulátumban.

MESA

Microsurgical Epididymal Sperm Aspiration

A tűt arra használják, hogy általános érzéstelenítésben folyadékot szívjanak ki a mellékhereből, amely érett spermiumot tartalmazhat. A laboratóriumi mikroszkópos vizsgálat után a spermiumok jelenlétét észlelik. Ha nincs spermium a mintában, a TESE módszert alkalmazzuk.

TESE

Testicular Sperm Extraction

Arról szól, hogy spermát nyerjünk közvetlenül egy férfi hereszövetéből. Az összegyűjtött szövetet a laboratóriumban feldolgozzák, és mikroszkóp alatt ellenőrzik a spermium jelenlétét. Az így nyert spermiumokat az andrológiai laboratóriumban speciális módszerekkel dolgozzák fel és készítik elő az ICSI módszerre (válogatott spermiumok befecskendezése nő, partner petesejtjébe). Ha a spermiumszám elegendő, a maradék spermát lefagyaszthatjuk esetleges további felhasználás céljából. Az így nyert spermiumok lefagyasztása előnyös a partner számára, akinek többé nem kell többször átesnie ezen a műtéten.

A MESA / TESE indikációi

Űrlap

Kérjen szakértőt

Jsme soukromá brněnská klinika reprodukční medicíny a do našeho týmu hledáme kolegyni na pozici IVF koordinátorky pro maďarsky hovořící klienty.

Náplň práce

Požadavky

Nabízíme

V případě zájmu nám zašlete svůj životopis na info@reprogenesis.cz

Zasláním svého CV souhlasíte s tím, aby Vámi poskytnuté osobní údaje byly zpracovány a použity v souladu s obecným nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně osobních údajů („GDPR“) pro účely personalistiky společnosti ReproGenesis a. s.., a to na dobu neurčitou (tj. do odvolání).