Méhen belüli megtermékenyítés

Az intrauterin megtermékenyítés az asszisztált reprodukció legegyszerűbb és legkevésbé invazív módja.

A megtermékenyítés elve

Az inszemináció (IUI) elve a spermiumok laboratóriumi előkészítése, hogy a legmozgékonyabb spermiumokat választják ki, majd közvetlenül a méh üregébe vezetik be a katéterbe (csőbe). Ez lerövidíti a tojáshoz vezető utat, és növeli a fogantatás valószínűségét. A megtermékenyítést a partner spermájával, ill Donor sperma. A spermium behelyezése a normál nőgyógyászati ​​vizsgálathoz hasonló, a spermium katéter behelyezése fájdalommentes és nem igényel ágyban fekvést.

IUI folyamat:

Fájdalommentes műtét, amelyet ambulánsan, érzéstelenítés nélkül végeznek. Akkor használható, ha egy nőnek legalább 1 petevezetője van. A megtermékenyítés oka a nők ovulációs zavara vagy enyhe férfi termékenységi zavar, vagy rendszeres szexuális kapcsolat nélküli párok esetében, és a nő hormonális stimulációja kísérheti. Ennek a módszernek a sikeressége nem haladja meg a 12%-ot, és a meddőség okától és a spermium minőségétől függ.

Sperma megtermékenyítés egy partnertől:

A megtermékenyítés napján a partner önkielégítéssel spermamintát vesz, és azt továbbítja a laboratóriumnak. A mintát azonnal feldolgozzák, így kiválasztják a legmozgékonyabb spermiumokat (leggyakrabban a swim-up módszerrel, a táptalajba történő kilúgozással választják ki). Körülbelül 2 óra múlva a minta készen áll, és elvégezhető az öntermékenyítés

Donor spermium megtermékenyítés:

Azokban a párokban, ahol a férfi hímivarsejtje nincs, vagy nagyon gyenge, a donor sperma használható méhen belüli megtermékenyítéshez. A donor termékenyítés előkészítése körülbelül 2 órát vesz igénybe.

Az IUI indikációi

A mesterséges intelligencia olyan nőknél végezhető el, akiknél a természetes menstruációs ciklus során spontán peteérés történik. Ezt az eljárást abban az esetben is elvégezzük, ha a nő peteérési zavarokkal küzd, szükség van a petefészkek hormonális stimulálására, melynek során egyidejűleg több petesejt is kialakulhat a petefészekben. Az IUI egyértelmű indikációja a meddőség immunológiai oka, amelyben a méhnyak útjában akadályozó spermiumok elleni antitestek kimutathatók egy nőben. Ennél a módszernél az előre elkészített és kimosott spermiumokat speciális katéteren keresztül juttatják be a nő méhüregébe, ezzel leküzdve a szervezet természetes akadályait, ami a pár természetes teherbeesésének képtelenségét okozhatja. Ez egy egyszerű és fájdalommentes, ambuláns eljárás, általános érzéstelenítés nélkül.
Űrlap

Kérjen szakértőt

Jsme soukromá brněnská klinika reprodukční medicíny a do našeho týmu hledáme kolegyni na pozici IVF koordinátorky pro maďarsky hovořící klienty.

Náplň práce

Požadavky

Nabízíme

V případě zájmu nám zašlete svůj životopis na info@reprogenesis.cz

Zasláním svého CV souhlasíte s tím, aby Vámi poskytnuté osobní údaje byly zpracovány a použity v souladu s obecným nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně osobních údajů („GDPR“) pro účely personalistiky společnosti ReproGenesis a. s.., a to na dobu neurčitou (tj. do odvolání).