MACS - Magnetic-Activated Cell Sorting

A MACS (mágnesesen aktivált sejtválogatás) a spermiumok szelekciójának fejlett módszere.

A spermiumok genetikai integritása elengedhetetlen a normális embrionális fejlődéshez.

A hímivarsejtmag magas szintű DNS-fragmentációja hátrányosan befolyásolhatja az embrionális osztódást és az azt követő fejlődést, ami a blasztociszta fejlődésének leállásához vagy korai vetéléshez vezethet. A spermium DNS-ének károsodása, amelyet a fragmentáció és az azt követő apoptózis (sejthalál) jelent, olyan férfi meddőséget okozhat, amelyet az olyan standard módszerek, mint a spermiumkoncentráció meghatározása, morfológiai értékelés vagy motilitási tesztek nem képesek kimutatni.
A spermium DNS-károsodásának fő oka az oxidatív stressz, amely általában fokozódik az életkorral és/vagy a gyulladásos betegségek, a dohányzás, a kábítószer-használat, a környezetszennyezés és a here emelkedett hőmérsékletének növekedésével. A MACS® ART Annexin V rendszert úgy tervezték, hogy szelektíven távolítsa el ezeket a hibás, bár morfológiailag megkülönböztethetetlen sejteket a betegmintából. A folyamat a sérült spermiumok mágneses címkézésével kezdődik, amelyek aztán átmennek egy elválasztó oszlopon, ahol szelektíven befogják őket. Az ép, élő spermiumok, amelyek nem mutatják a fragmentált DNS jeleit, átfolynak az oszlopon, és további felhasználásra (ISCI vagy krioprezerváció) összegyűjtik. A megtermékenyítésre kész spermiumok közvetlen kinyerése kulcsfontosságú előnyt jelent a hagyományos DNS-fragmentációs tesztekkel szemben, amelyek során a páciens csak nem gyakorlatias információkat szerez a károsodott sejtek százalékáról.
Űrlap

Kérjen szakértőt

Jsme soukromá brněnská klinika reprodukční medicíny a do našeho týmu hledáme kolegyni na pozici IVF koordinátorky pro maďarsky hovořící klienty.

Náplň práce

Požadavky

Nabízíme

V případě zájmu nám zašlete svůj životopis na info@reprogenesis.cz

Zasláním svého CV souhlasíte s tím, aby Vámi poskytnuté osobní údaje byly zpracovány a použity v souladu s obecným nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně osobních údajů („GDPR“) pro účely personalistiky společnosti ReproGenesis a. s.., a to na dobu neurčitou (tj. do odvolání).