Az embriók kriokonzerválása

Ha a friss embriók átültetése utáni IVF kezelés nem járt sikerrel, a kezelt pár a következő ciklusban alkalmazhatja a felolvasztott embriók transzferét, az úgynevezett krioembriotranszfert. A hagyományos transzferhez hasonlóan ez is egy egyszerű ambuláns eljárás, amelynek során az embriókat előző kiolvasztás után juttatják be a méhüregbe.
Ma kizárólag az üvegezésnek nevezett módszerrel fagyasztjuk le az embriókat. Bár ez a módszer drágább, mint a korábban elvégzett, úgynevezett lassú fagyasztás, nagyobb valószínűséggel biztosítja az embriók jó túlélését a felolvasztás után. Az embriók elméletileg korlátlan ideig lefagyaszthatók (mélyhűtve). A KET előnye az egyszerűsége, ami kiküszöböli a petefészek stimulációt és a petegyűjtést, azaz az injekciót és az általános érzéstelenítést. Ha egy párnak mélyhűtött embriói vannak, akkor esélyük van teherbe esnie KET-vel, és nem kell újabb, megterhelő IVF-folyamatba kezdeniük.

A KET-et vagy az úgynevezett Natív (természetes) ciklusban, vagy az ösztrophen hormonális támogatásával tervezzük.

KET a natív ciklusban

A natív ciklusban csak akkor tudunk KET-et tervezni, ha a nőnek van ovulációs ciklusa. Ezért szükséges az ovuláció nyomon követése ultrahangos vizsgálattal – follikulometriával az ovuláció napjának meghatározásához. Peteéréskor a tüsző nem csak a petesejtet bocsátja ki a megtermékenyítéshez, amire ebben az esetben nincs szükségünk, hanem ez a tüsző hormonálisan aktív és előkészíti a méhnyálkahártyát az általunk átvitt embrió befogadására. Az embrióátültetés az ovuláció után 2-5 nappal történik, az embrió életkorának megfelelően.

KET hormonális támogatással

A KET-ben hormonális támogatással ösztrogénekkel és progesztogénekkel készítjük elő a méhnyálkahártyát. Leggyakrabban csak tabletták és hüvelykapszulák használata. A gyógyszereket a gravitációs tesztig alkalmazzák, terhesség esetén pedig a 12. terhességi hétig szükséges hormontámogatott KET-ben szedni a gyógyszereket, mert a sárgatest nem képződik.
Űrlap

Kérjen szakértőt

Jsme soukromá brněnská klinika reprodukční medicíny a do našeho týmu hledáme kolegyni na pozici IVF koordinátorky pro maďarsky hovořící klienty.

Náplň práce

Požadavky

Nabízíme

V případě zájmu nám zašlete svůj životopis na info@reprogenesis.cz

Zasláním svého CV souhlasíte s tím, aby Vámi poskytnuté osobní údaje byly zpracovány a použity v souladu s obecným nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně osobních údajů („GDPR“) pro účely personalistiky společnosti ReproGenesis a. s.., a to na dobu neurčitou (tj. do odvolání).