Férfiak vizsgálati módszerei

Férfiak vizsgálati módszerei

Egyes férfiaknál a spermium minősége romlik a helytelen életmód miatt. Előfordulhat, hogy nem érik el a tojást, vagy csak korlátozottan képesek behatolni a tojásba és megtermékenyíteni. Így a férfiak termékenysége elsősorban a spermiumok minőségétől, számától és mozgásától függ. Azonban egyéb tényezők, mint a genetikai terhelés, immunreakciók, hormontermelési zavarok, a kiválasztórendszer elzáródása, az ejakuláció képtelensége, a férfi nemi szervek kiválasztórendszerének gyulladásos betegségei stb., szintén csökkenthetik a férfi termékenységet. Egyes esetekben előfordulhat, hogy az ok egyáltalán nem derül ki. Ennek alapja a spermiogram vizsgálata. Ez az ejakulátum önkielégítésből történő bevételéből áll, amely előtt három napos szexuális absztinencia betartása javasolt. Az ejakulátumot megvizsgálják a spermiumok jelenlétére – értékelik azok számát, mozgását és morfológiai szerkezetét. A SPERMIOGRAM EREDMÉNYE ALAPJÁN AZ ORVOS A LEGALALMASABB MÓDSZERT AJÁNLJA ÖNEK A SEGÍTSÉGES SZAPORÍTÁSRA.

FEJLETT DIAGNOSZTIKAI MÓDSZEREK FÉRFIAK VIZSGÁLATÁBAN:

A spermiogram vizsgálata.

Sperma tenyészet vizsgálata.

Andrológiai vizsgálat.

A spermium DNS fragmentációja.

Immunológiai vizsgálat.

Genetikai vizsgálat (a vizsgálatot 45 évesnél idősebb férfiaknál kell elvégezni, spermium hiányában az ejakulátumban és a partner ismételt vetélése vagy örökletes rendellenességek kockázata esetén).

Hormonális vizsgálat (javallott esetekben a vizsgálatot alacsony spermiumminőségű férfiakon végezzük, FSH, LH és tesztoszteron szinteket vizsgálunk, melyek a spermiumtermelés hormonális hátteréről tájékoztatnak).

Tipp:

Ismerje meg, miért választják a nők a petesejt adományozását. Olvassa el az adományozó vallomását

Űrlap

Kérjen szakértőt

Jsme soukromá brněnská klinika reprodukční medicíny a do našeho týmu hledáme kolegyni na pozici IVF koordinátorky pro maďarsky hovořící klienty.

Náplň práce

Požadavky

Nabízíme

V případě zájmu nám zašlete svůj životopis na info@reprogenesis.cz

Zasláním svého CV souhlasíte s tím, aby Vámi poskytnuté osobní údaje byly zpracovány a použity v souladu s obecným nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně osobních údajů („GDPR“) pro účely personalistiky společnosti ReproGenesis a. s.., a to na dobu neurčitou (tj. do odvolání).